Frequently Asked Questions

Waarom een FFP2 masker dragen?

Waarom je nu moet beginnen met het dragen van een FFP2 masker?

Inmiddels zijn we al een jaar verder. Nog steeds blijven de Coronacijfers stijgen. Des te belangrijk om jezelf nog beter te beschermen tegen dit virus. Dat kan door middel van het dragen van een FFP2 masker. Duur? Bij ons koop je er al een voor €0,99 per stuk. Lees verder voor een kortingscode. 

 

Wat is een FFP2 mondmasker nu precies?

FFP staat voor Filtering Facepiece Particle; ofwel een gezichtsmasker dat deeltjes filtert. Bij een stoffen of chirurgisch mondmasker bescherm je met name anderen voor grotere druppels. Echter houden ze kleine druppels (aerosolen) die grotere afstanden kunnen afleggen niet tegen. Ook kunnen deze nog via de zijkanten van het masker langs. Doordat een FFP2 masker beter aansluit op de gezichtshuid gaat elke ademteug er doorheen. Minimaal 94% van alle ingeademde lucht wordt hierdoor gefilterd. Daardoor beschermt het masker je voor zowel de grote als de kleine druppels. Hiermee bescherm je dus zowel jezelf als anderen. In situaties zoals reizen in de trein, bezoek bij oma of de supermarkt wordt de kans op eigen besmetting of besmetting van anderen een stuk kleiner. 

Voor meer uitleg over hoe het coronavirus wordt overgedragen en hoe een besmetting tot stand komt. Klik dan hier

ffp2 maskers vergelijking

Wanneer kan ik het FFP2 mondmasker het beste dragen?

 

Het advies is om het FFP2 masker met name te dragen in afgesloten ruimtes waar de kans op besmetting via grote en kleine druppels het grootst is. Voorbeelden hiervan zijn: reizen in het openbaar vervoer, een supermarkt bezoek of een bezoek aan de dokter.

Waar moet ik op letten bij de koop van een FFP2 masker?

 • Kijk of het masker een filtercapaciteit heeft van minstens 94%. Lager dan dit zal minder bescherming geven. 

 • Elk goedgekeurd masker moet een CE certificering hebben gevolgd door een identificatienummer.

 • Ook moet het masker voldoen aan de Europese productienormen: EN 149: 2001 +A1: 2009.

Hoeveel betaal je op dit moment voor een FFP2 masker?

Door de grote tekorten van de FFP2 mondmasker zijn de prijzen erg gestegen tot soms wel €2-3 euro per masker. Bij GoedkoopFFP2.nl betaal je per masker slechts €0,99. Indien je grotere aantallen besteld is het zelfs nog goedkoper tot zelfs €0,85. Wij houden de prijzen laag door te verkopen zonder winstoogmerk en direct contact met een gecertificeerde producent zonder tussenhandelaar. 

Wil je dus jezelf én anderen beter beschermen tegen het coronavirus? Begin dan nu met het dragen van een FFP2 masker. 

Krijg 10% korting op je gehele bestelling met de code: IKBESCHERM

Specificaties 

 • Elk mondmasker is los verpakt

 • Bevat een flexibele neusbeugel 

 • Hoog draagcomfort door luchtdoorlatend materiaal en zacht schuim bij de neusklem

 • Klasse: FFP2 NR

 • L= met earloops

 • Afmeting 22×16,5cm

 • Materiaal: Non-woven en melt blown polypropylene, hot air katoen

 • FFP2 II EN149 zonder ventiel

Hoe test ik of mijn mondmasker goed zit?

Zet het mondkapje op en druk de neusklem in. Zorg dat het masker goed aansluit onder de kin. Niet te strak, maar ook niet te los. Als het masker wat los zit knoop dan de elastieken aan elkaar vast of bijvoorbeeld met een paperclip. Test het mondkapje door te blazen en kijk of er niet teveel lucht langs je gezicht lekt.  Bij het ademhalen mag er alleen lucht door het masker heen gaan, niet langs de zijkanten. U bent nu beschermd. Voor een instructievideo. Klik hier. 

Wat zijn de verzendkosten?

Vanaf €5,99 voor Nederland

Vanaf €8,99 voor Belgie

Vanaf €9,99 voor Duitsland

Vanaf €12,99 voor het Verenigd Koninkrijk (UK)

Rest van europa vanaf €10,99

Hoe zet je een masker op?

Na hoeveel tijd moet ik mijn FFP2 masker vervangen?

U kunt het FFP2 masker maximaal 3 uur dragen. U kunt verder het mondmasker niet hergebruiken. 

Hoe zet ik mijn masker af?

Beschermt een FFP2 masker mij tegen het coronavirus en mutaties hiervan?

Een FFP2 masker houdt minimaal 94% van de aerosolen tegen, waaronder virussen zoals het Coronavirus. Een FFP2 masker geeft meer bescherming dan een niet-medisch mondmasker, chirurgisch mondmasker of  FFP1 masker. Voor meer informatie klik hier.

Kan ik de mondmaskers retourneren?

Vanwege hygienische redenen en gezondheidsrisico’s kunnen de mondmaskers niet geretourneerd worden. Indien u vragen/klachten heeft dan horen wij het graag via het contactformulier of info@goedkoopffp2.nl

Wat voor soort FFP2 maskers verkopen jullie?

Wij verkopen FFP2 masker zonder ventiel voor maximale bescherming. Alle maskers zijn CE-gecertificeerd en geproduceerd volgens de Europese norm:  EN149: 2001 + A1: 2009.  Let op: deze mondmaskers zijn niet voor medisch gebruik.

Is dit FFP2 masker geschikt voor het openbaar vervoer?

Door de CE certificering en productie volgens de Europese norm: EN149: 2001 + A1: 2009 zijn de FFP2 mondmasker geschikt voor gebruik in het openbaar vervoer en ook andere openbare gelegenheden. 

Kan ik ook grote hoeveelheden bij jullie inkopen?

U kunt ook grote hoeveelheden bij ons bestellen. U kunt een korting krijgen tot 20%. Indien u grote hoeveelheden wilt bestellen kunt u contact opnemen via het contactformulier of via info@goedkoopffp2.nl . Wij zullen u een offerte op maat sturen. 

Hoe zwaar ademt het FFP2 masker?

Het mondmasker ademt zwaarder dan een niet-medisch of chirurgisch mondmasker.  Dit komt doordat het FFP2 masker het gezicht volledig afsluit. Je went er echter snel aan.